Wat past bij jou

Welke scooterverzekering past bij jou?


WA Scooterverzekering (wettelijke aansprakelijkheid)
Veroorzaak je met je scooter schade aan anderen, dan vergoedt de verzekeraar deze schade via de WA- dekking, zowel materiŽle schade en letselschade is op deze verzekering gedekt. Deze WA-verzekering ben je verplicht om af te sluiten omdat dit verplicht is door de overheid.

WA Scooterverzekering + Beperkt casco dekking
Naast de WA dekking kun je je verzekering aanvullen met een beperkte casco dekking. Met deze dekking ben je niet alleen verzekerd tegen schade, die je met je scooter aan anderen veroorzaakt, maar ook tegen diefstal van de scooter. Daarnaast is er ook dekking voor schade aan de scooter door bijvoorbeeld brand, storm, hagel, braak, botsing met loslopende dieren maar ook vervoer van de scooter is verzekerd.

* Let wel op, dekkingen kunnen verschillen per verzekeringsmaatschappij. Raadpleeg daarom eerst de polisvoorwaarden in onze berekeningssoftware.


WA Scooterverzekering Casco exclusief diefstaldekking
Hiermee is de meeste schade aan je eigen bromfiets verzekerd met uitzondering van diefstal. Ook bij deze aanvullende verzekering is de WA-dekking inbegrepen. Deze dekking dekt hetzelfde als bij de WA + beperkte casco dekking alleen diefstal is nu niet mee verzekerd.

* Let wel op, dekkingen kunnen verschillen per verzekeringsmaatschappij. Raadpleeg daarom eerst de polisvoorwaarden is onze berekeningssoftware.


All risk Scooterverzekering - WA Volledig casco
Dit is de meest uitgebreide scooterverzekering. Wanneer u deze afsluit, dan is diefstal en vrijwel elke andere schade aan uw eigen scooter gedekt, voorbeelden hiervan zijn: schade als gevolg van slippen, botsing, brand of storm. Bovendien is ook hier de WA-dekking inbegrepen.

*Naast het standaardslot is hiervoor een categorie 3 ART-goedgekeurd veiligheidsslot verplicht.

Let wel op, dekkingen kunnen verschillen per verzekeringsmaatschappij. Raadpleeg daarom eerst de polisvoorwaarden is onze berekeningssoftware.

Helm en kleding
Met een cascoverzekering ben je meestal gratis voor maximaal Ä 200, - verzekerd voor beschadiging en/of diefstal van helm en kleding.

Let op:
Natuurlijk dekt de verzekering niets als je met een opgevoerde bromfiets of scooter schade toebrengt aan een ander. Ook niet de schade aan je scooter. Sterker nog: de verzekeraar zal de schade die zij moet betalen aan de ander, op jou verhalen. Uiteindelijk draai je dus zelf voor de kosten op. Als je weet dat bijvoorbeeld letselschadevergoedingen kunnen oplopen tot tienduizenden euro's. Het spreekt voorzich dat wij dit ten zeerste af raden.

Overige voertuigen
Voor fietsen met hulpmotor, of trapondersteuning, invalidenwagens en oldtimers geldt een vaste lage premie per jaar. Invalidenwagens worden niet gekentekend. Hiervoor ontvang je een verzekeringsplaatje, deze is dan geldig is van mei tot en mei het jaar daarop volgend.

Je kunt je scooter verzekering uitbreiden met een aantal extra aanvullende verzekeringen. Hieronder zullen wij kort uitleggen met welke verzekeringen je deze kunt uitbreiden.

Ongeval opzittende verzekering

Deze verzekering is voor jou en je passagier. De verzekeraar zal een bepaald bedrag uitkeren wanneer jij of je passagier, overlijdt of blijvende invaliditeit oploopt na een ongeval. Je kunt deze dekking als aanvulling kiezen in onze berekeningsoftware. Deze verzekering bied een extra financiŽle zekerheid.

Verkeersrechtshulpverzekering
Raakt u in het verkeer betrokken bij juridische kwesties (bijvoorbeeld door een ongeval), dan brengt de verkeersrechtshulpverzekering uitkomst. Want daarmee krijgt u van de desbetreffende verzekeraar deskundige juridische bijstand voor je eigen scooter. Deze dekking is te kiezen in onze berekeningsoftware 

Bereken je besparing

Berekenen

Welke scooter-verzekering is in jouw situatie het meest geschikt?

Direct afsluiten

Voer je gegevens in om direct je scooter te verzekeren.

Direct verzekerd

Verzekering aan- gevraagd? Je krijgt van ons direct een bevestiging.

Scooterverzekeringen

Goedkoop verzekeren!

Goedkoopste scootersverzekering
Scooter goedkoop verzekeren
Goedkope scooterverzekering